Black pottery - Chamba
HANDGEMAAKT, 100% NATUURLIJK
Voor het maken van de potten gebruiken de makers een specifiek soort klei dat ze vinden aan de rand van de Rio Magdalena rivier. De typische zwarte, iets gevlekte kleur, krijgt het product tijdens het rookproces, dat plaats vindt na het bakken. De mooie satijn glans ontstaat door het polijsten met halfedelstenen. De vlekken die u op het product kan zien zijn geen onvolmaaktheden maar het gevolg van het bak- & rookproces. De spikkeltjes en kuiltjes zijn typische kenmerken van de gebruikte kleisoort, en worden gezien als een teken van schoonheid door de makers.
EEN GEZONDE KEUKEN:
De voedingsmiddelen die uit La Chamba potten komen, hebben een aardse smaak en een romigere textuur. Warmte en vocht circuleren en verspreiden zich gelijkmatig door de hele pot tijdens het koken. Het vocht in de pot zorgt voor voedsel dat gezonder, lekkerder en minder vet is.
SAMENSTELLING:
100% klei, geen lood of vernis
EERSTE GEBRUIK :
Voordat u de potten voor het eerst gaat gebruiken, moet u het deels vullen met water en gedurende 30 minuten laten koken in de oven op 200°C (stand 6 bij een gasoven) of op het fornuis.
GEBRUIK & ONDERHOUD
Black pottery uit La Chamba is niet alleen mooi, maar het is ook heel stevig en met het juiste gebruik en onderhoud gaat het vele jaren mee. Aardewerk houdt niet van sterke, plotse temperatuur verschillen. Verhoog daarom geleidelijk je vuur wanneer je de potten op het vuur plaatst. Geschikt om direct op het vuur te koken en kunnen zowel op een gas- en elektrisch fornuis worden gebruikt als in de oven of magnetron (geen inductie). Onderhoud : Vaatwas is toegelaten maar niet aangeraden.